Ολοκληρωμένο Σύστημα Εφαρμοσμένης Αυτοάμυνας της Ε.Ο.Μ.Α. – Κολινδρός Πιερίας 7-11 Αυγούστου

Η Ε.Ο.Μ.Α. είναι έτοιμη πλέον να ξεκινήσει την δράση της στον τομέα της Αυτοάμυνας μέσα από το ‘’ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ – Ο.Σ.Ε.Α.’’ το οποίο ξεκίνησε με την ονομασία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ  ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ.

Έπειτα από ένα και πλέον έτος έρευνας και δοκιμασιών, από 7 έως 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί  το τελικό στάδιο εκπαίδευσης και πιστοποίησης των προπονητών-εκπαιδευτών ώστε να εντάξουν την αυτοάμυνα επίσημα στα τμήματα των σχολών τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβάνοντας και τις οικονομικές συνθήκες οι οποίες αλλάζουν ταχύτητα συμπιέζοντας προς τα κάτω ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες (κάθε μορφής-νοητικές, ψυχικές κοινωνικές κλπ), τις ανέσεις  και τις ελευθερίες των ανθρώπων και αναλύοντάς τα σε συνεργασία με αξιόλογους και καλά καταρτισμένους ειδικούς σε κάθε τομέα, βελτιώνει και  εξελίσσει την νέα τάση-ανάγκη για την επιβίωση, την προστασία και την  ασφάλεια του ατόμου μέσα στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Αυτοάμυνα 2017 εκπαιδευτές 6β new

Αλλάζοντας οι εποχές και οι συνθήκες ζωής μπήκαμε ήδη σε πραγματικότητες διαβίωσης πολύ διαφορετικές από αυτές που συνηθίσαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν.

Οι κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές, οι οποίες πλέον υφίστανται, μαζί με το ολοένα αυξανόμενο ποσοστό ατόμων με χαμηλό κοινωνικό μορφωτικό επίπεδο το οποίο διαμορφώνει προσωπικότητες ασταθείς και επιθετικές, έχουν συμπράξει στην δημιουργία ενός  ατόμου γεμάτο καχυποψία και ανασφάλεια χωρίς την αίσθηση της υποχρέωσης και της προσφοράς παρά μόνο με την αντίληψη του δικαιώματος, το οποίο δεν διστάζει προκειμένου να ικανοποιήσει επιθυμίες και συμφέροντα ανεξαρτήτου μεγέθους, να στραφεί επιθετικά (λεκτικά, σωματικά κ.α) προκειμένου να ικανοποιήσει σε πρώτο βαθμό, όχι την επιφαινόμενη ανάγκη αλλά την ανάγκη της επιβεβαίωσης του εαυτού,μέσα από την κυριαρχία (νίκη) και την επιβολή επί του άλλου ή των άλλων. Μια κατάσταση δηλαδή άγριου και χωρίς ηθικούς φραγμούς πολυμέτωπου πολέμου.

Οι νέες συνθήκες, οι οποίες έχουν πολλά κοινά σε όλες τις κοινωνίες του Δυτικού Κόσμου έχουν παράξει και τις νέες μεθόδους αντιμετώπισής τους.

Έτσι διαμορφώθηκαν νέα συστήματα αυτοάμυνας τα οποία έχουν προσπεράσει αυτό που θεωρούνταν αυτοάμυνα μέσα από τις παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες.

Οι Πολεμικές Τέχνες οι οποίες ουσιαστικά είναι συστήματα ολοκληρωμένα και δημιουργήθηκαν για την άμυνα των ανθρώπων και την ετοιμότητα δράσης του πολεμιστή μιας ορισμένης εποχής επιστρέφουν κατά μια έννοια με τα νέα συστήματα αυτοάμυνας τα οποία προσπαθούν να δώσουν ολοκληρωμένες λύσεις στην προστασία, την αυτοάμυνα και την επιβίωση των ανθρώπων του σύγχρονου κόσμου.

Τα νέα αυτά συστήματα σε αντίθεση με τις παραδοσιακές Πολεμικές Τέχνες οι οποίες  τις τελευταίες δεκαετίες ασχολούνται με την αντιμετώπιση μόνο της συμπλοκής εμπλουτίζουν(τα νέα συστήματα αυτοάμυνας) την σωματική αυτοάμυνα με θεωρία και πράξη όσον αφορά  την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κινδύνων και επιθέσεων τις νέας εποχής και των νέων μεθόδων είτε της εποχής είτε των κακοποιών είτε των επίβουλων.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Σαριαννίδης

Scroll To Top